طراحی سایت به چندین روش مختلف انجام میشود و این که شما از چه نوع تکنولوژی و کدام زبان برای راه اندازی سایت استفاده میکنید از اهمیت بالایی برخوردار است. سایتی که به صورت دستی و با استفاده از کدنویسی طراحی شده است با سایتی که با استفاده از ابزارهای نوین و هوشمند طراحی میشود از نظر کیفیت و ساختار متفاوت است. در این مقاله میخواهیم انواع روشهای مورد استفاده برای طراحی سایت و مزایا و معایب هر یک را به صورت جداگانه را مورد بررسی قرار دهیم.
روش اول: استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا
در این روش طراح سایت برای راه اندازی سایت از ابزارهای مخصوص تحت وب مانند wordpress، joomla و umbraco استفاده میکند. این ابزارها در حقیقت کدهای آمادهای هستند که به طراح کمک میکند تا از قالبهای از پیش آماده شده برای طراحی سایت استفاده کند و با مشکلات کدنویسی کمتر مواجه شود. یکی از ابزارهای پرکاربرد که امروزه در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد، سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. این سیستم امکانات بسیاری را برای طراح فراهم میکند و برای افرادی که با کدنویسی کمتر آشنا هستند مناسب است.
مزایای استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا
- طراحی و راه اندازی سایت در مدت زمان کوتاهی انجام میشود.
- نیاز چندانی به شناخت عمیق زبان های توسعه وب نمیباشد و امکان طراحی بدون استفاده از کدنویسی وجود خواهد داشت. (در موارد طراحی های حرفه ای و اختصاصی با سیستم های مدیریت محتوا توسط تیم ها و افراد متخصص معمولا ویرایش هایی هم در کد های وبسایت صورت میگیرد)
- طراحی سایت با هزینه کمتری نسبت به کدنویسی اختصاصی صورت میگیرد.
- درج محتوا در سایت به سادگی انجام میشود و دسترسی به ابزار های متنوع برای مدیریت بهتر آن ها وجود دارد.
- با استفاده از افزونههای مخصوص سئو میتوان به خوبی محتوای سایت را برای موتور های جستجو بهینه سازی نمود.
- ابزار ها و افزونههای بسیاری وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید سایت را بهتر و قویتر کرد.
معایب استفاده از سیستمهای طراحی سایت و مدیریت
- به دلیل نصب افزونههای متعدد در برخی وبسایت ها ممکن است شاهد افت سرعت باشید.
- باید به طور مداوم سیستم را بروز رسانی کنید و از نسخه جدید استفاده کنید زیرا نسخههای قدیمی با برخی از مشکات روبرو هستند.
- ممکن است افزونه نامعتبر را به اشتباه بر روی وردپرس نصب کنید و راهی برای نفوذ هکر ایجاد کنید.
- برای اینکه سایت شما با سایتهای دیگر که از یک قالب استفاده میکنند متفاوت باشد باید کمی خلاقیت به خرج بدهید و زمان بیشتری را صرف طراحی کنید.
اگر قصد دارید از این ابزارها برای طراحی سایت استفاده کنید توصیه میکنیم ابتدا به خوبی روش کار با آن را یاد بگیرید و سپس برای کار جدی دست به کار شوید. در صورتی که با تمامی افزونهها و امکانات ابزارها آشنایی نداشته باشید سایت شما کیفیت مطلوب را نخواهد داشت.
روش دوم: استفاده از سایت سازها
در صورتی که هیچ اطلاعاتی درباره شیوه طراحی سایت ندارید و میخواهید یک سایت را راه اندازی کنید بهتر است از سایت سازها استفاده کنید. شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که سایت ساز چیست؟ سایت ساز ابزاری است که به افراد کمک میکند بدون نیاز به دانستن کدهای برنامه نویسی سایت خود را طراحی کنند. سایت سازها توسط شرکتهای متعددی که در زمینه طراحی سایت فعالیت دارند در دسترس همگان قرار داده میشود و با ورود به سایت شرکتها میتوانید قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید و طراحی سایت خود را آغاز کنید.
پس از اینکه سایت خود را آماده کردید با تهیه دامنه و هاست مناسب میتوانید سایت خود را در اینترنت راه اندازی کنید. توجه داشته باشید که این شرکتها مبلغی را به صورت ماهانه از شما دریافت میکنند و به شما اجازه میدهند تا از امکانات سایت استفاده کنید. مبلغی که شرکتها از شما دریافت میکنند زیاد نیست. یکی از سایتهای موجود برای طراحی سایت که تقریبا به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده شده است سایت Wix نام دارد. اگر بخواهید از تمام امکانات سایت استفاده کنید باید به صورت ماهانه مبلغی را به شرکت بپردازید.
مزایای استفاده از سایت سازها
- برای طراحی سایت نیازی به کدنویسی نیست.
- در زمانی بسیار کوتاه مثلا یک الی دو روز میتوان سایت را طراحی کرد.
- بارگذاری محتوا و طراحی شکل سایت بسیار ساده است و نیازی به اطلاعات بالایی برای طراحی سایت های این چنینی ندارید.
- هزینه طراحی سایت با این روش بسیار کم است.
- بیشتر سایت سازها به کاربران خود آموزش رایگان ارائه میدهند.
معایب استفاده از سایت سازها
- به دلیل استفاده از قالبهای آماده، عموما امکان ویرایش و شخصی سازی بالایی وجود نخواهد داشت.
- برای راه اندازی سایت فروشگاهی و کسب و کارهای بزرگ مناسب نیست.
- انتخاب هاست غالبا بر عهده سایت ساز میباشد و شما دسترسی به آن نخواهید داشت.
- دامنه اصلی سایت به نام شما نیست.
- ممکن است هزینه اشتراک سایت سایز به مرور زمان بیشتر شود.
سایت سازها برای راه اندازی سایتهای شخصی و سرگرمی مناسب هستند و میتوان برای آغاز یک کسب و کار کوچک از این روش استفاده کرد. اما برای کسب و کارهای حرفهای و شرکتهای بزرگ استفاده از سایت ساز توصیه نمیشود زیرا شما هیچ کنترلی بر سایت خود ندارید و در صورتی که شرکت فعالیت خود را متوقف کند در صورتی که بکاپ نداشته باشید باید دوباره از صفر شروع کنید.
روش سوم: استفاده از کدنویسی
و اما آخرین راه برای طراحی یک سایت استفاده از کدنویسی اختصاصی میباشد. این روش نیازمند یک تیم برنامه نویسی متخصص است. تمام بخشهای سایت با استفاده از کدنویسی طراحی میشود و باید افرادی کاربلد و ماهر این کار را انجام دهند. بیشتر افرادی که قصد دارند سایتی را به این روش راه اندازی کنند کار طراحی را به یک توسعه دهنده متخصص و ماهر میسپارند. این روش نسبت به سایر روشهای معرفی شده هزینه بیشتری دارد زیرا شما باید هزینه فعالیت تخصصی توسعه دهنده را پرداخت کنید و بعد از آن نیز هزینه نگهداری از سایت نیز وجود دارد. به همین دلیل توصیه میشود در صورتی با این روش اقدام به راه اندازی سایت کنید که مطمئن هستید کسب و کار شما موفق خواهد شد.
مزایای طراحی سایت به روش کدنویسی
- مهمترین مزیت استفاده از کدنویسی برای طراحی سایت در این است که سایت شما منحصر به فرد خواهد بود و درست همانگونه طراحی میشود که شما در نظر دارید.
- در صورتی که کار را به تیم حرفهای سپرده باشید وبسایت شما شرایط امنیتی مناسبی خواهد داشت.
معایب استفاده از کدنویسی برای طراحی سایت
- استفاده از این روش به زمان زیادی نیاز دارد و نمیتوان آن را در مدت زمان کوتاهی انجام داد.
- در صورتی که مشکلی برای سایت پیش بیاید عموما متخصص و یا تیم توسعه دهنده باید آن را حل کند.
- در صورتی که بخواهید بخش جدیدی به سایت اضافه کنید یا تغییراتی در آن ایجاد کنید، غالبا نیاز به تیم توسعه دهنده و یا فرد متخصص خواهید داشت.
- هزینه به نسبت بالاتر ساخت، طراحی و نگهداری وبسایت.
از یک تیم متخصص کمک بگیرید
در این مقاله سه روش رایج برای طراحی سایت را به شما همراهان گرامی معرفی کردیم. امید داریم که مطالب ذکر شده برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که قصد دارید سایتی را راه اندازی کنید توصیه میکنیم حتما با یک تیم متخصص و افراد کاربلد مشورت کنید و بهترین روش را برای طراحی سایت انتخاب کنید.
نظر خود را به اشتراک بگذارید